Select Page

V soboto, 21.4. 2018, je v športni dvorani v Kranju potekalo finale 18. odprtega državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije v twirling športu. Pod okriljem Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov in trenerke Nastje Keršič sta se ga udeležili tudi dijakinji naše šole Hana Pišek, 1. a, in Nuša Detiček, 3. a.

Hana je v kategoriji Freestyle B Junior zasedla 8. mesto, v kategoriji Solo 2 palici B pa si je priplesala bronasto odličje.

Nuša je v kategoriji Freestyle Elite Senior zasedla 5. mesto, s soplesalko je v najvišji kategoriji parov tekmovala le za ocenitev (v kategoriji sta bila dva para, kar ni dovolj za podeljevanje priznanj in odličij). Dosegli sta visoko število točk. V kategoriji Solo A Senior pa je postala državna prvakinja.

Po sestanku sodniškega odbora MTZS sta bili obe dekleti predlagani za nadaljnja mednarodna tekmovanja Svetovne twirling zveze (WBTF) na evropski in svetovni ravni, ki letos potekajo na Irskem (Evropski pokal) in na Floridi (Svetovno prvenstvo). Nuša (Freestyle Elite Senior, Solo A Senior) in Hana (Solo 2 palici B Junior) se bosta udeležili Evropskega pokala na Irskem, ki bo potekalo med 4. in 8. julijem 2018.

Nuša Detiček

Dostopnost