Select Page

Izidor se je uspešno uvrstil na Evropsko naravoslovno olimpijada EUSO 2018 (European Union Science Olympiad), ki je letos prvič v Sloveniji. Tekmovanje poteka v Ljubljani na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo med 28. aprilom in 5. majem. Sodeluje 156 dijakov in dijakinj iz 25 evropskih držav, ki so se na nacionalnih izbirnih tekmovanjih najbolje odrezali.

Za uvrstitev v olimpijsko ekipo je moral Izidor na državnem tekmovanju EUSO doseči odličen rezultat, nato pa se je moral še udeležiti skupinskih priprav, kjer je spoznal člane svoje bodoče ekipe. Ker se na olimpijadi spodbuja skupinsko delo, dijaki tekmujejo v trojicah. Vsako sodelujočo državo predstavljata dve ekipi. Slovenija ima kot gostiteljica tekmovanja pravico do dveh dodatnih ekip, v eno izmed katerih se je uvrstil Izidor. Ti ekipi prav tako sodelujeta v vseh aktivnosti, vendar se ne potegujeta za končne nagrade.

Izidor med izvajanjem elektrolize

Na olimpijadi 52 ekip rešuje interdisciplinarne probleme s področja naravoslovja. Problemi so realni in unikatni ter so do dneva tekmovanja popolna tajnost. Mnogo več bo nalogah in samem tekmovanju znano po olimpijadi, ko bomo Izidorja prosili za pogovor.

Izidorju in vsem sodelujočim želimo, da bi se dobro odrezali in da bi sodelovanje na olimpijadi rodilo nova prijateljstva in razširilo njihova obzorja.

Izidorjevi mentorji

 

Dostopnost