Select Page

 

Po dolgem času smo lahko na Srednji šoli Slovenska Bistrica izvedli tradicionalni božično-novoletni koncert, ki smo ga že vsi nestrpno pričakovali. Koncert so profesorica Ana Sandrin ter profesorja Robert Obrul in Gregor Artnik skupaj z zborom, bendom, Vidom Šteinfelserjem in odlično odrsko ekipo pripravljali več mesecev. Izbrali smo tako slovenske kot angleške pesmi.

Resne priprave so se začele že v torek, 8. novembra 2022, ko smo se vsi pevci, bend ter nekaj profesorjev odpravili v Dom sv. Jožefa v Celju, kjer so dva dni potekale intenzivne pevske vaje. Tako smo se večino pesmi naučili že v začetku novembra, kljub temu pa nam je ostalo še ogromno dela. Pevci smo se dobivali med glavnimi odmori ter po koncu pouka in skupaj s profesorico vadili pesmi. V soboto, 19. decembra 2022, je potekala generalka.

Zjutraj smo se upeli v učilnici 101. Vaje so potekale do poldneva, nato pa smo bili eno uro prosti, zatem pa vadili do 15.30. V torek, 20. 12. 2022, je končno napočil dan, na katerega smo vsi čakali. Zjutraj smo se vsi dobili ob 8.30 ter izvedli generalko. Ob 11.00 je potekal prvi koncert za okoliške osnovne šole. Za nastopajoče je bila to prva »resna generalka«. Opazili smo, da moramo popraviti še nekaj stvari. Uro pred pravim koncertom smo se dobili ter izvedli še zadnje popravke. Končno smo bili pripravljeni na nastop!

Vsi smo bili oblečeni v božične barve, razigrani, nasmejani in malenkost živčni. Pevski zbor je dobro nastopil ter pokazal svoje sposobnosti. Bend je zaigral vse pesmi brez napak. Začeli smo s pesmijo Dreaming of White Christmas, ki so jo zapeli solisti. Nato pa so sledile naslednje pesmi: Winter Wonderland, A beautiful time, Snežinki, All I want for Christmas, Santa Claus is coming to town. Shake up Christmas je poživil celotno prestavo, saj smo pevci odšli s svojih mest ter zraven malo zaplesali.

Koncert je potekal veliko bolje kot prvič. Mnoge je presenetil voditelj Vid. Njegova plesna točka ob pesmi Snowman pa je s soplesalko Zaro pričarala res čarobno vzdušje.

Sledili sta še Lepa božična noč in Rocking around the Christmas Tree, ki so jo zapele manjše skupine vsakega glasu. Presenetil pa nas je tudi nastop učiteljev. Profesorska vokalna skupina je namreč zapela pesem Hallelujah. Gledalci ter pevci so ob njihovem prepevanju z lučkami povzdignili razpoloženje v prostoru.

Koncert smo polni zadovoljstva zaključili s tradicionalno pesmijo Božično drevo. Ob izhodu smo zbirali prostovoljne prispevke, nato pa vse sodelujoče ter obiskovalce povabili na skodelico toplega čaja, piškote ter prijeten klepet.

 

 

Izjave sodelujočih dijakov in dijakinj

 

LARISA: Bil je res pravi božični koncert, v katerem so vsi uživali. Scena je bila lepo okrašena in program v redu organiziran. Všeč mi je bila pevska točka učiteljev.

 

NINA: Nasploh je bil to res velik projekt, veliko organizacije in napora. Veliko petja, ampak se je na koncu splačalo, ker smo vse v redu izpeljali. Ker rada pojem, sem res uživala v tem. Zelo nas je pohvalila tudi moja mami.

 

ŽANA: Menim, da je koncert izpadel odlično. Pesmi so bile poznane, vesele in božično obarvane. Menim tudi, da so bili gledalci zadovoljni s koncertom.

 

TAJA: Ful je bilo fajn, praznično vzdušje. Koncert je zelo hitro minil. Občinstvo je bilo tudi navdušeno in zadovoljno. Zadnjo pesem Božično drevo bi pa edino lahko malo boljše in glasnejše zapeli.

 

ŠPELA: Kar pričaralo je neko čarobnost in domačnost. Zelo sem uživala.

Ema Pogorevc, 2. a

 

 

 

 

Dostopnost