Select Page

Filmika – zabavna šola filma za vse generacije že četrtič vabi k vpisu v okviru kulturno-umetniškega opismenjevanja Univerzitetne knjižnice Maribor.

Šolo bosta vodila Kristijan Robič in Jože Slaček. Na osemnajstih srečanjih po tri šolske ure boste aktivno vstopili v proces nastanka video produkta – vse od ideje do premiere, v teoriji in praksi – ter tako dobili celovit vpogled v zasnovo, scenarij ali zgodboris, snemanje, režijo, montažo, animacijo in distribucijo. Teoretično-praktični program vas bo pripeljal do konkretnega izdelka. Svoje znanje in izkušnje boste lahko uporabili na najrazličnejših področjih, lahko pa boste ostali zgolj opazovalci. Program je vsebinsko in časovno prilagojen različnim starostnim skupinam, predznanje ni potrebno. Več o izvajalcih šole in programu na naslednji povezavi: https://ukm.um.si/sites/default/files/prireditve/filmika_4_-_program_in_izvajalci_sole.pdf

Šola bo potekala od 15. marca do 21. junija 2023, v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor – natančen koledar srečanj najdete na tej povezavi: https://ukm.um.si/sites/default/files/prireditve/filmika_4-kratek_opis_sole.pdf

 Cena šole je 280 EUR, z možnostjo plačila na 4 obroke. Prijave so odprte do 13.3.2023; za prijavo je potrebna izpolniti prijavnico, ki jo najdete na naslednji povezavi: https://forms.office.com/e/AR2iVXpXe5 , ter plačilo prvega obroka (70 EUR).

Za dodatne informacije poiščite profesorico ITS Umetnost Majo Kodrič Crnjakovič v kabinetu 313 ali po e-pošti majakc@sssb.si.      

 

Maja Kodrič Crnjakovič 

 

Dostopnost