Select Page

V petek, 26. septembra, smo obeležili tudi evropski dan jezikov. 35 dijakov naše šole je sodelovalo v projektu Pogovori se z menoj, ki ga organizira Zavod PIP iz Maribora.

Dogodek je v sodelovanju s Prvo gimnazijo Maribor, III. gimnazijo Maribor, Srednjo ekonomsko šola Maribor in Škofijsko gimnazijo Antona Martina Slomška ta dan potekal tudi v Mariboru, v sodelovanju z Gimnazijo Ptuj in Ekonomsko šola Šolskega centra Ptuj na Ptuju, v Murski Soboti pa so ulice napolnili dijaki tamkajšnje gimnazije.

Po Slovenski Bistrici se je sprehodilo 35 zgovornih dijakov, oblečenih v rumene majice, ki so v angleščini, nemščini in španščini osveščali mimoidoče o evropskem dnevu jezikov, njegovem pomenu in pomenu znanja tujih jezikov v današnjih časih. Naučili so jih nekaj besed v tujem jeziku, nekateri pa so našli tudi zelo kompetentne sogovorce v tujem jeziku.

Poglejte si še fotografije!

Mentorice Maja Kodrič Crnjakovič (španščina), Mateja Lešnik (nemščina) in Nataša Gumilar Papotnik (angleščina) ter Miha Zimšek, predstavnik Zavoda PIP

 

Dostopnost