Select Page

Kaj pomeni EU Nazaj v šolo / EU Back to school?

Nazaj v šolo je evropski program, v okviru katerega zaposleni Evropske komisije obiščejo svoje nekdanje srednje šole ali druge šole v svoji državi, dijakom predstavijo osnove delovanja EU ter z njimi delijo lastne izkušnje dela v evropskih institucijah. Program je izvrstna priložnost, da se dijaki bližje in na bolj praktičen način spoznajo z Evropsko unijo; omogoča namreč bolj neformalno in neposredno izmenjavo v domačem okolju.

V petek, 9. marca, bo tudi našo šolo obiskala uradnica Evropske komisije in prevajalka Mojca Božič. Z njo prihajata tudi dva prostovoljca iz Španije in ena prostovoljka z Irske, ki trenutno živijo in delajo v Mariboru. Na našo šolo prihajajo v okviru Pekarne – Magdalenske mreže; pri tej organizaciji se lahko dijaki tudi prijavite in v okviru sheme SVE postanete prostovoljci v eni od evropskih držav.

Predstavila nam bodo:

  • delovanje Evropske unije
  • gospa Mojca Božič nam bo predstavila svoje delo in vlogo službe, pri kateri je zaposlena (trenutno je prevajalka, prej pa je bila zaposlena na predstavništvu Evropske komisije v Parizu, kjer je bila pristojna za komuniciranje na področju večjezičnosti in mladih)
  • priložnosti za mlade – študij, evropsko prostovoljstvo (European Voluntary service).

Če vas predstavitev zanima, se oglasite v učilnici 101. Predstavitev bo trajala dve šolski uri, in sicer od 7.50 do 9.25.

Več informacij lahko dobite pri profesorici Maji Kodrič Crnjakovič v kabinetu 313 ali po elektronski pošti.

Dostopnost