Select Page

 

V soboto, 11. marca, ob 5. uri zjutraj smo se z dijaki in profesorji Srednje šole Slovenska Bistrica odpravili na Dunaj. Ker smo se odpravili zgodaj, je večina dijakov na avtobusu počivala, nekateri pa so se že zjutraj velikodušno veselili izleta.

Najprej smo se ustavili na postajališču Landzeit Loiperzdorf, kjer smo se malce okrepčali in si pretegnili noge. Nato smo se z avtobusom peljali do dvorca Schönbrunn. Tam smo si ogledali preddverje in se sprehodili po kraljevem parku.

 

Našo pustolovščino smo nadaljevali s panoramsko vožnjo po Ringu. Ring poteka mimo več pomembnih zgradb: opere, parlamenta, mestnega teatra, mestne hiše, univerze… Zatem smo se izkrcali iz avtobusa ter se namenili v muzej Albertino. Pot nas je vodila mimo dvorca Hofburg, Goethejevega spomenika, Španske jahalne šole in avguštinske cerkve, grobnice  Habsburžanov, cerkve sv. Petra do znamenite Katedrale svetega Štefana.

 

 

 

 

 

 

 

 

V Albertini smo si ogledali nekaj znamenitih likovnih del.  Ogledu tega zanimivega muzeja je sledil prosti čas. Takrat smo se okrepčali, si še bolj podrobno ogledali  središče Dunaja ter kupili nekaj za najbližje. Po koncu prostega časa smo se odpravili proti Kunsthaus Wien, ki so jo zgradili po načrtih Hundertwasserja. Ena izmed zanimivosti je, da je del te zgradbe danes dom za ostarele.

 

Po končanem ogledu smo se izmučeni ter dodobra naveličani vetra odpravili domov. Med potjo proti domu smo se ustavili na postajališču Oldtimer Hotel, kjer smo se po toboganu spustili do toalete. V Slovensko Bistrico smo prispeli okoli devete ure zvečer. Kljub strašanskemu vetru smo neizmerno uživali v ekskurziji.  

Blaž Pipenbaher in Žiga Keršič, dijaka 1. a

Dostopnost