Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izvedli tekmovanje s področja ekologije, ki se imenuje Ekokviz. Letošnji vsebini sta: EVROPSKA KOHEZIJSKA POLITIKA in ENERGIJA.

Na tekmovanje se pripravljate tako, da predelate oz. preberete gradivo, ki je objavljeno v priponki na spletni strani https://ekosola.si/razpis-ekokviz-ss-20212022/.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem, regijskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno–tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) ter dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki bodo test reševali preko spleta iz razpisanih vsebin v treh kategorijah.

Šolsko tekmovanje bo potekalo 10. decembra 2021, med 15.00 in 17.00 preko spletnega mesta. Dijaki iste šole morajo tekmovati istočasno in tekmujejo pod šifro. Tekmujejo lahko le dijaki, ki jih je mentor prijavil do razpisanega roka v spletno aplikacijo. Na regijsko tekmovanje se uvrstijo najboljši trije dijaki iz posamezne šole po številu točk – glede na nivo izobraževanja.

Regijsko tekmovanje bo potekalo 10. januarja 2022. Za regijsko tekmovanje bo treba predelati dodatno gradivo, ki bo objavljeno po zaključku šolskega tekmovanja na spletni strani projekta Ekokviz SŠ 2021/2022. Na državno tekmovanje se uvrstijo najboljši dijaki iz posamezne regije (osrednjeslovenska, mariborska, celjska, pomurska, novomeška, obalna, severnoprimorska in gorenjska), ki so dosegli najvišje število točk na posameznem nivoju izobraževanja.

Državno tekmovanje bo potekalo 17. februarja 2022 na eni od sodelujočih šol. Na državnem tekmovanju bodo dijaki reševali test preko spleta (vsaka kategorija zase).

Na tekmovanje se je treba prijaviti pri profesorju Marku Žigartu ali profesorici Violeti Vivod. Željo po tekmovanju lahko sporočite tudi svojim profesoricam oz. profesorjem, ki bodo informacijo o prijavi posredovali naprej. Vljudno vabljeni!

Violeta Vivod in Marko Žigart

 

Dostopnost