Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izvedli tekmovanje s področja ekologije, ki se imenuje Ekokviz. Tekmovanje bo potekalo 12. decembra 2019. Namenjeno je vsem srednješolkam in srednješolcem ne glede na izobraževalni program. Več informacij o tekmovanju najdete na Ekokviz.

Letošnji vsebini sta Gozd in Krožno gospodarstvo. Na tekmovanje se pripravljate tako, da predelate oz. preberete gradivo, ki je v priponki. Na tekmovanje se je treba prijaviti pri profesorju Marku Žigartu ali profesorici Violeti Vivod. Željo po tekmovanju lahko tudi sporočite svojim profesoricam oz. profesorjem, ki bodo informacijo o prijavi posredovali naprej. Vljudno vabljeni!

Vsi sodelujoči prejmejo priznanja, najboljši trije posameznega nivoja izobraževanja pa praktične nagrade.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno-tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki bodo pisali test v treh kategorijah, na katerem bo skupaj trideset vprašanj iz izbranih vsebin. Trije prvouvrščeni dijaki na vsakem nivoju izobraževanja se bodo uvrstili na državno tekmovanje v ekoznanju, ki bo potekalo februarja 2020 na izbrani šoli. Na državnem tekmovanju bodo dijaki pisali test, vsaka kategorija zase.

Violeta Vivod in Marko Žigart

Dostopnost