Select Page

Dve ekipi Srednje šole Slovenska Bistrica sta se 27. januarja 2016 z mednarodnega festivala Več znanja za več turizma, ki je potekal v okviru sejma Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ter Turistične zveze Slovenije, vrnili z zlatim priznanjem.

Predstavili sta se z raziskovalnima projektoma Mi smo za zeleno! in Zeleni wellness na Žabljeku.

Nalogo Mi smo za zeleno! so pripravile: Jana Čoh, Urška Doberšek, Amadeja Kangler, Ema Leskovar, Nika Podgrajšek, Daša Pučnik in Katja Šlamberger pod vodstvom mentoric Alenke Ajd Bratkovič, Mateje Lešnik ter Jasne Županič.

Mi smo za zeleno

Na že ustaljeni poti po naravnem rezervatu Črno jezero so ustvarili tematsko pot in jo povezali s pohorsko legendo o Urški z namenom, da ta postane motivacijski element obiska v zelenem okolju. Projekt je imel po mnenju žirije izdelano tudi najboljšo raziskovalno nalogo.

Zeleni wellness na Žabljeku so ustvarjali: Martina Breznik, Doris Dorontić, Lucija Janžekovič, Alja Jeršič Mesarič, Lucija Juhart ,Vid Mesarič ter Sebastjan Pregl z mentoricama Simono Luetić in Vesno Sever.

Zeleni wellness na Žabljeku

Pripravili so dve ponudbi zelenega wellnessa v krajinskem parku Žabljek, in sicer za otroke in odrasle ter tako nadgradili lani zasnovano pohodno pot Po poti šestih ribnikov.

Ekipi ustvarjalcev turističnih zgodb v domačem okolju se ob tej priložnosti zahvaljujeta svojima partnerjema v projektu – Renatu Bratkoviču za računalniško oblikovanje ter salonu Mona Lisa za izvedbo masaže v naravi.

Vesna Sever, prof.

 

Dostopnost