Select Page

Lutkovno gledališče Koruzno zrno v sodelovanju z DS Kluba študentov Slovenska Bistrica

tudi letos pripravlja Kornfest, že osmi tradicionalni lutkovni festival za razvoj in promocijo lutkovne umetnosti ter kulture, v sklopu katerega bodo potekali tudi Dnevi ustvarjalnosti mladih 2012.

Lutkovno gledališče Koruzno zrno si že od leta 2004 kontinuirano prizadeva širiti meje lutkovnega prostora in prav zaradi tega so ustvarili festival, ki se ga je prijelo ime Kornfest. Sam festival privablja različne tipe ustvarjalcev: od najmlajših, tudi srednješolcev, do že uveljavljenih lutkovnih skupin in avtorjev. Cilj festivala je tako vzgajati in ohranjati lutkovni podmladek.

V letošnjem letu so se odločili za koprodukcijsko povezavo z DS Kluba študentov Slovenska Bistrica. Le-ta je v program vnesla veliko zanimivih vsebin »z druge strani« kulture. Na področju pestrosti življenja mladine v Slovenski Bistrici je aktivna že od januarja letošnjega leta. S koprodukcijo si želimo spodbuditi kulturno življenje med mladimi in starejšimi generacijami v Slovenski Bistrici.

Namen Kornfesta in Dnevov ustvarjalnosti mladih 2012 je privabiti predstavnike različnih generacij k uživanju v kulturi na Slovenskobistriškem.

Vsem dijakom, ki se boste udeležili festivala, se bodo priznale ure OIV in IND (dijakova prosta izbira). Število opravljenih ur, ki se vam priznajo z obiskom kulturnega dogodka ali lutkovne predstave, je razvidno iz priloženega programa. Vsak obiskovalec festivala bo prejel potrdilo, ki ga bo ob koncu šolskega leta priložil kot dokazilo za opravljene ure OIV in IND.

                                                                                             

                                                                                              Dijaška sekcija KŠSB

 

                           

 

Dostopnost