Select Page

Tekmovanje v tehniki prodaje? Zagotovo se marsikdo med vami vpraša, kakšno tekmovanje je to. Podobnega mnenja smo bili pred nekaj meseci tudi dijaki 1. b-oddelka Srednje šole Slovenska Bistrica. Profesorica slovenščine in hkrati tudi mentorica je verjela v nas in nas zadolžila, da skušamo pri pripravi in izvedbi tekmovanja čim bolj sodelovati, da se bomo tako naučili o tem, kako poteka priprava določenega dogodka. Šli smo se torej pripravo in izvedbo tekmovanja, ki je potekalo na naši šoli.

Če ne veste, na šoli so bili dijaki tekmovalci iz 16 slovenskih srednjih šol, ki so tekmovali v sedmih kategorijah, s svojimi mentorji, ravnatelji in še kom, skupaj okrog 150 ljudi.

Zanje smo v 1. b pomagali pri pripravi biltena, ki je izšel ob tej priložnosti. Pripravljali smo intervjuje, predstavitve kraja in šole, risali ilustracije, fotografirali … Potem smo se ukvarjali s pripravo fotografskega kotička, saj se je vsaka skupina fotografirala. Najbolj pa smo bili zaposleni z uvodno predstavo in s tem, kako vanjo vključiti glavnega sponzorja, to je bil Mercator.

Sprva smo imeli nekaj težav, saj nihče ni povsem natančno vedel, kako naj se loti zadeve. Dnevi so minevali in vedno jasnejša nam je postajala naša naloga, zato smo se vneto lotevali dela, med drugim smo zbirali Mercatorjeve reklamne letake in še kaj.

Dan pred dogodkom smo pekli okusne borovničeve mafine, zjutraj 6. 4. 2017 pa smo tisti najbolj pridni v šolo prišli že ob 6.30. Hiteli smo z zadnjimi pripravami na veliki dogodek. Med drugim smo z Mercatorjevimi reklamami ‘tlakovali’ pot do 101-ke, v kateri je potekala prireditev, največji uspeh pa je zagotovo požela gledališka upodobitev Merkatornikov, ki smo jo zaigrali dijaki sami, pomagali pa so nam tudi naši pevci in bend, ki so s profesorico Nadjo Stegne ustvarili pravi novi glasbeni refren za Mercator. Vse je bilo seveda v stilu Mercatorja, glavnega pokrovitelja. Sami smo ustvarili sceno, opremili mafine z Mercatorjevo podobo in skrbeli za mnogo podrobnosti, o katerih se nam prej še sanjalo ni, da so pomembne ob taki prireditvi.

Ker smo trdo garali, se nismo branili bonov za kosilo, ki smo jih dobili za svoj trud, in darilca Mercatorja. Čas je prehitro minil in kmalu smo se vrnili k pouku, v zadnji šolski uri pa smo na hitro pripravili še zaključni del prireditve z razglasitvijo rezultatov. Bili smo že resnično utrujeni in smo si želeli domov, vendar smo iztisnili zadnje atome moči in pripravili odličen zaključek.

V projekt smo vključili veliko časa in truda, ampak se je vse izplačalo, saj je bil rezultat enkraten! Hvaležni smo profesoricama Lidiji Ličen in Cirili Hajšek Rap, da sta nas popeljali na nova področja, na katerih se je zagotovo vsak izmed nas naučil česa novega. V imenu vseh lahko rečem, da se že veselimo organizacije kakega tekmovanja v prihodnje, saj se ves trud poplača.

Urška Pirec, 1. b

Dostopnost