Select Page

Srečanje strojnih šol Slovenije je tradicionalno srečanje, na katerem imajo dijaki srednjih tehniških in poklicnih šol priložnost predstaviti svoje projektne naloge, ki jih v tekočem šolskem letu pripravljajo prav s tem namenom. Vzporedno se odvija tudi športni program; dijaki tako tekmujejo v košarki (‘3 na 3’). Namen srečanja je spoznavanje in druženje; tudi tekmovanje poteka v zelo sproščenem in netekmovalnem duhu.

Letos se je tradicionalno 25. srečanje strojnih šol Slovenije odvijalo 24. aprila v Kopru. Sodelovala je tudi naša šola, in to s programom metalurški tehnik. Naš cilj je bil predvsem predstaviti srednjo šolo in program metalurški tehnik v čim boljši luči, kar je dijakoma s predstavitvijo odlično uspelo. Ker pa smo šola z mnogimi športnimi potenciali, mimo tekmovanja v košarki nismo mogli iti. Dijaki so turnir zelo dobro odprli, se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, ampak v četrtfinalu naleteli na pretežkega nasprotnika.

Na srečanju sta šolo predstavljala Rene Polajžar in Žiga Lunežnik. V košarki so tekmovali Tilen Založnik, Stjepan Krajinović, Tilen Bohak in Vid Hrovat, dijaki prvega in drugega letnika programa metalurški tehnik na naši šoli.

Tomaž Klanjšek, prof.

Dostopnost