Select Page

V četrtek, 21. 4. 2022, smo se tri ekipe iz naše šole odpravile na tekmovanje iz robotike, ki je potekalo na Šolskem centru Ptuj. Za tekmovanje nas je navdušil naš mentor profesor Aljaž Galun, ki je v nas verjel vse do konca. Po veliko časa, namenjenega sestavljanju in programiranju naših robotov, smo se veseli, a tudi malo živčni, s profesorjem Tomažem Klajnškom odpeljali na Ptuj, kjer smo po malici in dveh krogih tekmovanja v naši kategoriji RoboCupJunior Slovenija, REŠEVANJE ČRTA SŠ 2022 dosegli odlično prvo, tretje in četrto mesto.

   

Prvo mesto je osvojila ekipa, imenovana Glivni gospodje, člani katere so bili dijaki drugih letnikov Rok Vlaj, Luka Ocepek, Svit Stramšek in Miha Mavsar. Tretje mesto je dosegla ekipa SBBot, v kateri smo tekmovali Zarja Juhart, Aleksander Emeršič, Aleksander Ambrož in Tina Čurič, dijaki prvega in drugega letnika.

Četrto mesto pa je dosegla ekipa Gamerji, v kateri sta tekmovala Anže Lešnik in Luka Lorenci. Ekipi Glivni gospodje in SBBot sta se tako uvrstili naprej na državno tekmovanje, ki bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko FERI. Tudi tam upamo na čim višje rezultate.

Tina Čurič, 1. b

Dostopnost