Select Page

Na sončno sobotno jutro, 23. aprila, smo se dijakinje in dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica odpravili na izbirno ekskurzijo v Benetke. Pred šolskim dvoriščem nas je v zgodnjih urah pričakal avtobus in polni pričakovanj smo kmalu zapustili domač kraj. Po dolgih, a zanimivih petih urah vožnje smo končno prispeli v Benetke.

Tam smo se najprej sprehodili po tem znamenitem mestu, si ogledali obljuden Markov trg in se naužili lepot beneške arhitekture. Nato smo se peš odpravili do največjega mosta v Benetkah. Razgled je bil res fantastičen. Sledilo je nekaj ur samostojnega pohoda po plavajočem mestu. Vsak se je odpravil raziskovat svoj kotiček, nekateri pa so odšli na festival Biennale. Tudi tam je bilo krasno.

Po tako dolgem dnevu smo bili že zelo lačni, zato smo kar se da hitro poiskali restavracijo z okusno, a ne predrago hrano. Italijanska kulinarika je zares na mestu, pravo razvajanje za brbončice. S polnimi želodci smo tako prehodili še preostanek mesta in si ga za vedno vtisnili v spomin.

Ob šesti uri popoldan smo se zbrali pred ladjico, ki nas je zapeljala nazaj na kopno. Začelo je rahlo deževati, a kljub padavinam smo se na poti nazaj zelo zabavali. Domov smo se vrnili v poznih večernih urah.  Bil je dan, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Larisa Mesarič in Lori Zafošnik, 1. b

 

Dostopnost