Select Page

V četrtek, 18. 11. 2021, smo se popoldne, seveda na daljavo, zbrali stanovalci domov starostnikov iz Poljčan in Slovenske Bistrice, dijaki prostovoljci in mentorice ter dijaki 2. b-oddelka, ki so s svojo profesorico slovenščine Lidijo Ličen skrbno pripravili Popoldansko branje z dijaki 2. b Srednje šole Slovenska Bistrica.

Dijaki so starostnikom prebirali kratke zgodbe iz zbirke Glasovi, ki jih je v naših krajih zbiral Anton Gričnik in jih objavil pod naslovom Noč ima svojo moč. Posneli so tudi kar nekaj čudovitih glasbenih točk, ki so jih predvajali med zgodbami. Dijaki so pokazali obilo talentov na mnogih področjih in srečanje brezhibno izvedli.

Na začetku smo s starostniki tudi pokramljali. Predstavili so nam svoje življenje v domu, ki v trenutnem položaju tudi ni tako preprosto. Predvsem pogrešajo več stikov in druženj …

Želimo si, da bi lahko podobna srečanja čim prej izvajali v živo ter da bi lahko starostnike tudi čisto zares objeli in z njimi pokramljali.

Na šoli se trudimo, da bi s prostovoljstvom tako ali drugače služili človeštvu. Prostovoljstvo zahteva veliko dobrega srca in odrekanja, kar pomeni, da počnemo nekaj, za kar nismo plačani v materialnem smislu. Naše plačilo so zadovoljni in nasmejani ljudje ter mir in zadovoljstvo v naših srcih.

V naslednjih mesecih načrtujemo še več podobnih srečanj. V mesecu decembru jih nameravamo obiskati in zapeti pred domom. V ta namen bomo v prihodnjih dveh tednih poskušali pripraviti majhna darilca, ki jih bomo nastavili pred njihova vrata. Vsi, ki želite sodelovali in s tem polepšati dan starostnikom, ste prisrčno vabljeni.

Ivana Moškotevc, mentorica

Dostopnost