Select Page

V predprazničnih dnevih, natančneje v petek, 17. 12. 2021, ob 12. uri nas je na naši šoli obiskala naša nekdanja dijakinja Hana Nekrep, mag. inženirka arhitekture in ilustratorka. Njeno razstavo smo si ogledali dijaki ITS Umetnost in ITS Družboslovje. Še vedno si jo lahko ogledate v mali jedilnici.

Leta 2018 je z odliko magistrirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Sledila je zaposlitev v priznanem arhitekturnem biroju v Stuttgartu. Tam sedaj že stoji nekaj objektov, pri katerih je kot projektantka aktivno sodelovala.

Njena želja po spoznavanju sveta, skrb za okolje ter sočloveka jo vodi dalje. Sodeluje na znanstvenih simpozijih po svetu, kjer predstavlja svoje zamisli. Nekatere je predstavila celo na simpoziju v Avstraliji. Slikanje je njena strast, sprostitev in način izražanja globokih čustev.

Povedala je tudi, da se je skozi življenje ukvarjala z mnogimi oblikami umetnosti: arhitekturo, glasbo, baletom, fotografijo, filmom, pisanjem pesmi in vseskozi z risanjem. Risanje in slikanje sta za njo največja sprostitev. Pravi , da je užitek preliti notranji svet na papir ter ga deliti z drugimi. Z ilustriranjem zgodb se odmakne iz realnosti. Povedala je tudi, na papirju oživi nekaj samo svojega. To so večinoma pravljična bitja, med njimi dobre vile in kurent. Slika večinoma s črnilom, z barvicami in akvarelnimi barvami.

Dodala je tudi, da ustvarja v spomin na bratca Bora. Spomini nanj in na njuno otroštvo so najlepši, hrepenenje daje zagon njenemu ustvarjanju.

Svetovala nam je tudi, naj izberemo študij, ki ustreza našim željam in sledimo svojim sanjam.

Razstavo so popestrili nekateri člani šolskega benda.

Tia Boltavzer in Sanja Blagojevič, dijakinji 2. b, ITS Umetnost

Fotografije: Vita Bratkovič, ITS Umetnost

Dostopnost