Select Page

V četrtek, 26. januarja 2023, je bil na naši šoli poseben dan. Z ekipo ITS 2 iz 2. b-oddelka smo namreč snemali naš prvi kratki igrani film.

Nekaj tednov prej smo pod mentorstvom profesorice Maje Kodrič Crnjakovič napisali scenarij, snemanje pa je pod budnim očesom našega mentorja profesorja Vasja Eignerja potekalo vse od sedmih zjutraj pa do pol treh popoldne, ko smo z ekipo preleteli vse posnetke, ki smo jih uspeli narediti. To delo je uspešno opravila Zarja Juhart, ki se je prvič preizkusila v vlogi kamermanke in je nalogo več kot odlično opravila.

Igralci – profesorica Ana Sandrin ter profesorja Gregor Artnik in Nejc Korošec – so ves čas snemanja upoštevali navodila režiserke Larise Mesarič.

Za imeniten zvok sta poskrbeli Neli Sevšek Jelenko in Hana Hren, med snemanjem pa so nastale tudi prečudovite fotografije, ki bodo za vedno ohranile spomin na naš prvi snemalni podvig. Zanje sta poskrbeli Lori Zafošnik in Erika Adam. Velika zahvala gre tudi nadobudnim statistom, brez katerih snemanje ne bi bilo tako živahno in sproščeno, predvsem pa bi se njihova odsotnost poznala na končnem izdelku. Zelo pomembno delo pa so opravili tudi že omenjeni igralci, ki so s svojimi skritimi igralskimi sposobnostmi osupnili celotno ekipo na setu.

Zdaj pa nas čaka še najpomembnejši del izdelave kratkega filma – govorimo seveda o montaži, za katero že zavzeto skrbi Eva Lah, ki bo svoje delo nedvomno vrhunsko opravila in film bo slej kot prej dobil končno podobo.

S filmom bi vsekakor rade sodelovale na tekmovanjih in festivalih. Upamo, da si ga boste lahko čimprej ogledali tudi vi. Do takrat pa vam vsebine še ne izdamo.;)

Lori Zafošnik, 2. b

Dostopnost