Select Page

V okviru mednarodnega mladinskega filmskega festivala Zoom smo se v Pionirskem domu v Ljubljani udeležili odlično pripravljenih delavnic režije, igre in scenarija.

V Ljubljani smo se razdelili v tri ekipe in vsaka si je izbrala svoje področje. Žal 3. b tokrat zaradi karantene ni uspel priti z nami.

 

Dekleta iz 2. a in 2. b (Blažka, Ajda, Vita, Zoja in Zala) so se pod izvrstnim mentorstvom igralke Žive Selan in beograjskega igralca Nikole Voštinića udeležile igralske delavnice. Spoznale so osnove gibanja in obnašanja na odru, se naučile izražati določena stanja in čustva s pomočjo telesa ter se preizkusile tudi pred kamero. Njihove posnetke, ki sta jih mentorja izredno pohvalila, smo si lahko ogledali na velikem platnu Festivalne dvorane. Mentorja sta bila nad njihovo igro navdušena, dekleta pa nad njunim profesionalnim vodenjem, podajanjem povratnih informacij in neverjetno energijo, zaradi katere so se na delavnici res odlično počutile in veliko naučile.

Blaž, Mitja in Juš iz 2. b so se udeležili delavnice režije, ki je potekala v slovenščini in zaradi mentorice iz tujine tudi v angleščini. Spoznali so osnove filmskega jezika, si izmislili kratko filmsko zgodbo, prizore narisali s pomočjo storyboarda, nato pa na terenu celo posneli kratek filmček z naslovom Pregon.

Na delavnici scenarija, ki je zaradi mentorjev iz tujine prav tako potekala v angleščini, so sodelovali Eva, Nejla in Nejc. Z zanimivimi strategijami in skozi igro so prišli do ideje za film in do kratkih dialogov, uporabnih za scenarij. Spoznali so tudi, kako se napiše scenarij in česa pri tem ne smemo pozabiti.

Na triurnih delavnicah so dijakinje in dijaki pridobili kar nekaj dragocenega znanja in izkušenj, družili pa so se tudi z vrstniki iz Radovljice.

Maja Kodrič Crnjakovič z dijaki ITS Umetnost

 

Dostopnost