Select Page

 

25. 6. 2021 smo Slovenci praznovali 30. obletnico naše samostojnosti in neodvisnosti. Ob tem državnem prazniku in ob koncu šolskega leta 2020/2021 je na zelenici pred šolo potekala zaključna prireditev, na kateri so sodelovali dijakinje in dijaki od prvega do tretjega letnika gimnazijskega ter ekonomskega programa.

Rdeča nit proslave je bila seveda domovinska, zato so bila vsa besedila – bodisi glasbena bodisi literarna – nekako vezana na naš jezik in državo. Program sta zelo suvereno povezovala Jaka Smogavec in Julija Fridrih, recitirali so Nejc Trantura, Aljaž Ozimič, Nika Falež in Zala Korošec, medtem ko so za glasbeni del poskrbeli Aneja Lončarič, Liza Novak, Hana Kocet, Jakob Novak, Luka Rupnik, Nik Hrovat in Domen Vrbek.

V sklepnem delu prireditve je gospa ravnateljica magistrica Iva Pučnik Ozimič podelila zaslužena priznanja in nagrade tistim dijakinjam in dijakom, ki so v tem šolskem letu izstopali na državnih tekmovanjih.

Zadnji skupni dan smo tako sklenili s pesmijo Samo milijon nas je, se posladkali s sladoledom in se odpravili na zaslužene počitnice. Se vidimo septembra, SŠSB!

Ana Ferk, prof.

Dostopnost