Select Page

V petek, 7. 1. 2022, smo izvedli šolsko tekmovanje učnih podjetij, na katerem sta se predstavili dve podjetji, in sicer

  • UP 4all in
  • UP Better Natural Life.

 

Učno podjetje je učni prostor in hkrati učna metoda, kjer dijaki tretjega letnika programa ekonomski tehnik v praksi uporabljajo pridobljena teoretična znanja. V letošnjem letu na šoli delujeta dve učni podjetji, ki ju povezujejo enake vrednote, na primer

  • trajnostni razvoj,
  • družbena odgovornost,
  • solidarnost in demokratično odločanje.

 

Ker pa lahko na Mednarodnem sejmu sodeluje le eno učno podjetje, ki se poteguje za uvrstitev med 10 najboljših učnih podjetij, smo morali izvesti šolsko tekmovanje. Komisija v sestavi profesoric Andreje Šulek in Vesne Sever ter profesorja dr. Sama Semeniča se je na osnovi predstavitev odločila, da na 16. virtualni Mednarodni sejem pošlje učno podjetje Better Natural Life, ki ga zastopajo dijakinje Tara Prosenjak, Ema Aurednik, Maša Dobranič in Ana Markež.

Učno podjetje Better Natural Life rešuje socialne, gospodarske, okoljske in druge družbene probleme in skrbi za socialno vključenost ranljivih skupin. Cilj učnega podjetja je seznanitev in ozaveščanje družbe z zbiranjem, ločevanjem, recikliranjem, nadrecikliranjem in s ponovno uporabo odpadkov. Prav tako želi ozavestiti mlade o racionalnem ravnanju z odpadki, kajti okoljevarstveniki že nekaj let opozarjajo na slab ekološki položaj našega planeta, naraščajoče onesnaževanje, porabo neobnovljivih virov in rušenje naravnega ekosistema. Dijakinje učnega podjetje Better Natural Life se zavedajo, da imajo prihodnost uspešnega poslovanja v Sloveniji ravno izdelki iz kreativnega nadrecikliranja – oblačila.

16. virtualni Mednarodni sejem bo potekal v sredo, 16. 2. 2022, med 9. in 17. uro.

 

Obe učni podjetji sta odlično predstavili svoje poslovanje, zato obema iskreno čestitamo.

Mentorica: Simona Luetić
Fotografije: Simona Luetić

Dostopnost