Select Page

Že v teh poletnih dneh vas obveščamo o natečaju za kratki film, ki ga razpisuje Britansko veleposlaništvo v Ljubljani v sodelovanju z British CouncilomZavodom MEPI – Mednarodno priznanje za mlade in WWF Adria. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

 

 

Natečaj so s partnerji uradno zagnali 10. junija 2021 v sklopu obeležitve že tradicionalnega Dneva slovensko-britanskega prijateljstva (Slovenia-UK Friendship Day). Mladi, stari od 13 do 20 let, lahko na natečaju sodelujejo s pripravo filma, ki bo prikazal njihove zgodbe o škodljivih posledicah podnebnih sprememb na naravo, ki jih obdaja.  Z natečajem želijo mlade usmeriti k raziskovanju in razmišljanju ter snemanju in dokumentiranju pojavov, ki so jih spodbudile podnebne spremembe in se jasno kažejo na živalih, rastlinah ali ekosistemih v njihovem lokalnem okolju.

Prav tako želimo mlade spodbuditi, da tudi oni postanejo aktivni soudeleženci aktivnosti v sklopu priprav na Podnebno konferenco Združenih narodov COP26, ki jo Združeno kraljestvo gosti od 1. do 12. novembra 2021 v Glasgowu.

Če imate zanimivo idejo in bi radi sodelovali, se oglasite profesorjem ITS Maji Kodrič Crnjakovič, Nataši Gumilar Papotnik ali mag. Marku Žigartu po elektronski pošti.

Prijetne in ne prevroče počitnice vam želimo!

 

Dostopnost