Select Page

Ta teden je TEDEN PISANJA Z ROKO, osrednji letni dogodek, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu pisanja z roko.

Na spletni strani društva Radi pišemo z roko smo prebrali:

»Letos se še posebej dobro zavedamo, da je postalo tipkanje dominanten način pisanja tako pri mlajših kot pri starejših. Izobraževanja na daljavo brez računalnika in drugih digitalnih medijev ne bi bilo mogoče organizirati. Tudi na delovnih mestih izginja pisanje z roko. A prav to spoznanje nas opozarja, da je treba prepoznavati in izkoriščati prednosti obojega. Pisanje z roko ohranja v pisanju človeške, ne le strojne sledi. Nihče nima take pisave kot vi.«

Teden pisanja z roko poteka že  šesto leto zapored v organizaciji Društva Radi pišemo z roko in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo RS ter nekaterih slovenskih podjetij. Letos v projektu sodeluje več kot 200 osnovnih in srednjih šol, domov za starejše, ljudskih univerz in knjižnic.

Pisanje z roko je povezano z našim živčnim in mišičnim sistemom. Strokovnjaki ugotavljajo, da naši možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju s tipkovnico. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo dolgotrajnejšo pozornost in tako vzdržujemo možgane v dobri formi.

V ekipi ITS UMETNOST smo se odločili, da bomo poiskali najlepše zapiske dijakinj in dijakov naše šole, ki so seveda nastali v času šolanja na daljavo.

 Fotografirajte eno stran iz svojega zvezka (za kateri koli predmet) in ga pošljite na naslov anmu128@sssb.si. Nagrada bo sladka. Rok za oddajo zapiskov je 31. januar 2021.

 

Anja Mušič in Vanesa Zlodej iz ekipe ITS UMETNOST (3. letnik)

Dostopnost