Select Page

Dragi dijakinje in dijaki,

kmalu bosta minila že dva meseca vašega zavzetega izobraževanja na daljavo. Upam, da se uspešno spoprijemate z novimi izzivi in da vam delo na daljavo v povprečju ni prenaporno. Vztrajajte še naprej, kolikor bo treba, do ponovnega veselega snidenja v šoli.

Kljub razmeram želimo, da si popestrite predpraznične decembrske dni ter se vsaj malo odmaknete od računalnikov in vsakodnevne rutine. Odločili smo se, naj bo to po en dan v vsakem tednu do konca koledarskega leta.

V četrtek, 3. 12. 2020, na Prešernov rojstni dan (pred 220 leti), ste že lahko prisluhnili literarnemu večeru na daljavo (in si ga tudi ogledali), ki so ga pripravili dijaki 3. a in b z gosti pod mentorstvom profesorice Lidije Ličen. Dijakom in mentorici čestitam za odlično zamisel in krasno izvedbo.

 

V sredo, 9. 12., vabimo na sprehod v naravo. Navodila za športni dan so vam že posredovali vaši učitelji športne vzgoje.

 

V tednu kasneje nas bo na daljavo obiskal Nik Škrlec. (Povezavo posredujemo kasneje.)

  • V četrtek, 17. 12., od 11.15 do 12.45 (za tretje in četrte letnike) in
  • v petek, 18. 12., od 11.15 do 12.45 (za prve in druge letnike).

Nika verjetno vsi poznate … Je večkrat nagrajeni dramski igralec, priljubljeni voditelj kultnega kviza Male sive celice, rekorder v recitiranju decimalk števila π (zapomnil si jih je 3.141) in (še neuradni) Guinnessov rekorder v sestavljanju Rubikovih kock pod vodo z enim vdihom. Za vas bo izvedel zanimiv, zabaven in poučen dogodek, v katerem bodo v ospredju motivacija in tehnike pomnjenja (za učenje in drugo v življenju nasploh) z njegovo osebno srednješolsko izkušnjo in drugimi primeri. Vsebina bo podana zanimivo in malo interaktivno, da boste mogli dogajanje spremljati sproti v klepetalnici.

 

Sreda, 23. 12., naj bo dan za dolgo spanje in predpraznične dobre misli:

  • ob 10. uri v vaših oddelčnih skupnostih;
  • ob 11. uri pa vsi skupaj na božično-novoletnem koncertu iz domačih sob z voščilom ob 30-letnici plebiscita in praznikih. (Povezavo posredujemo kasneje.)

 

V četrtek, 24. 12., naj zadiši po praznikih v domači kuhinji: kaj dobrega specite, izdelajte sladico v kozarcu, pomagajte pri dekoraciji …

 

V četrtek, 30. 12., vas ob 20. uri na TV SLO 2 vabimo k ogledu dokumentarnega filma Beethovnove skrite ulice. Film je posvečen 250-letnici umetnikovega rojstva in govori o povezavi Beethovna s slovensko kulturno dediščino tistega časa. Pripovedovalec Jure Ivanušič po spominu riše dogodke iz umetnikovega življenja. Okoli štirideset ilustracij je narisal naš priljubljeni profesor Rok Dragić.

Dobre dejavnosti prinesejo dobro razpoloženje. Naj bo v decembrskih dneh še posebej tako.

 

Mag. Iva Pučnik Ozimič, ravnateljica

 

Ustvarjano-sprostitvene dejavnosti v veselem decembru 2020

 

Dostopnost