Select Page

Smo bili na izmenjavi v Španiji, v mestu Lorca, kjer imamo dolgoletne prijatelje na srednji šoli Ros Giner? Ne, žal letos ne. Čeprav je bila mednarodna izmenjava zaradi epidemije novega koronavirusa na žalost odpovedana, smo dijakinje in dijaki, ki se učimo španščino, našli priložnost za sklepanje novih prijateljstev in učenje španščine na drugačen način.

Že od februarja si dopisujemo z vrstniki iz španskega mesta Lorca. Prva pisma so bila napisana na roko in nekateri pri takem načinu dopisovanja še vedno vztrajajo. Drugi so svoje pogovore s španskimi prijatelji preselili na družabna omrežja (na primer na Instagram), kjer se pogovarjajo in pošiljajo tudi fotografije. Nekateri se pogovarjajo v živo, s pomočjo Zooma, in izkoristijo kak trenutek tudi za to, da ponovijo pretekle čase pred testom pri španščini. J

Ker so naši dijaki prejeli že veliko povabil v Španijo, upamo, da bo v naslednjem šolskem letu končno priložnost, da jih obiščemo. Oni pa nam bodo svoj obisk z veseljem vrnili in prišli tudi k nam, v Slovenijo.

Maja Kodrič Crnjakovič, profesorica španščine, z dijakinjami in dijaki

 

Dostopnost