Select Page

V sredo, 7. julija 2021, je na notranjem dvorišču bistriškega gradu potekala slavnostna prireditev, na kateri so se dijaki zaključnih letnikov programov ekonomski in metalurški tehnik ter njihovi starši s podžupanom Žarkom Furmanom, z ravnateljico mag. Ivo Pučnik Ozimič in s profesorji veselili rezultatov, ki so jih dosegli na letošnji poklicni maturi.

Poleg spričeval so dijaki, ki so v zaključnem letniku dosegli odličen uspeh, iz rok podžupana prejeli županovo petico, posebno priznanje, s katerim župan nagradi najuspešnejše dijake. Letošnji prejemniki so Vid Hrovat, Žana Jug Blagovič, Tinkara Juhart, Lana Simonič, Tomi Očko Smogavec, Timotej Rakuša, Žiga Kapun (metalurški tehnik) ter Dare Korošec, Eva Jevšinek, Evita Valand, Kristina Štern, Nastja Plavčak, Nika Vetrih in Neva Zalokar (ekonomski tehnik).

Kljub posebnemu letu so se dijaki spopadli z mnogimi izzivi in dokazali, da so uspešni na različnih področjih. Najuspešnejšim je ravnateljica podelila priznanja in nagrado šole.

Priznanje šole so prejeli:

  • Jakob Novak za večletno sodelovanje v bendu Srednje šole Slovenska Bistrica;
  • Lana Simonič za večletno sodelovanje v pevskem zboru Srednje šole Slovenska Bistrica;
  • Nika Vetrih za osvojeni srebrni priznanji na državnem tekmovanju iz znanja ekonomije in statistike;
  • Neva Zalokar za osvojeni srebrni priznanji na državnem tekmovanju iz znanja ekonomije in statistike.

 

Nagrado šole sta prejeli:

  • Eva Jevšinek za vestno in odlično usklajevanje šolskih obveznosti z materinstvom;
  • Evita Valand za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz znanja ekonomije in za osvojeno srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz znanja statistike.

 

Učiteljski zbor z ravnateljico Srednje šole Slovenska Bistrica se je na slavnostni podelitvi, ki jo je odlično vodila dijakinja Neva Zalokar, dijakom zahvalil za sodelovanje v številnih projektih in na različnih tekmovanjih, na katerih so dosegli odlične rezultate, in jim čestital za dosežene rezultate na poklicni maturi.

Maturanti s profesorskim zborom SŠSB

 

Zlate maturantke programa ekonomski tehnik z razrednikom Markom Križaničem, s podžupanom Žarkom Furmanom in z ravnateljico Srednje šole Slovenska Bistrica mag. Ivo Pučnik Ozimič

Za izkazan izjemen uspeh na poklicni maturi čestitamo tudi zlatim maturantkam Niki Vetrih, Eviti Valand in Nastji Plavčak.

Zlate maturantke Nika Vetrih, Evita Valand in Nastja Plavčak

Andreja Šulek,
tajnica ŠMK PM

 

Dostopnost