Select Page

Dragi maturantke in maturanti!

Veliko mislim na vas, saj vem, da ste prikrajšani za marsikaj, kar je bilo vašim predhodnikom dano in se je zdelo samoumevno, deležni pa ste marsičesa, kar je bilo njim prihranjeno. Mislim predvsem na neposredno podporo pri učenju in druženje z vrstniki na eni strani; na drugi pa vem, da vas vznemirjajo različne vsakodnevne ne vedno jasne novice o maturi in številni razmisleki o njej, ki se pojavljajo v medijih …

S ponosom spremljam vaše prizadevno in zavzeto delo ter vam čestitam za vsa prizadevanja in odzivnost. Hvaležna sem vašim staršem in družinam, saj ste svoje domove skupaj uspešno spremenili v učilnice, ter profesorjem, ki vam skrbno posredujejo znanje, vam stojijo ob strani in vas spodbujajo po svojih najboljših močeh.

Navedeno je zelo pomembno, saj bo matura 2020 izvedena (sicer z nekoliko spremenjenim koledarjem izpitov pri splošni maturi – esej se bo skupaj z 2. izpitno polo pisal 1. 6. 2020, kot ste že seznanjeni; poklicna matura ohranja svoj urnik).

Da prehod v izpitni čas ne bi bil prenaporen, upam, da se bodo v maju za vas čim prej odprla šolska vrata za skupno pripravo na maturitetne izpite. To se zagotovo ne bo zgodilo pred 11. 5. 2020; o točnem datumu vas obvestimo, takoj ko bo znan.

Upam, da se srečamo res kmalu in da bo snidenje za vse nas svojevrsten praznični čas. Do takrat vas pa nagovarjam, da se med prvomajskimi počitnicami najprej dobro spočijte. Za nekaj dni pozabite na šolo in maturo ter se naužijte pomladanskega sonca in vetra v laseh. Najdite čas zase in za svoje; postorite kaj, kar vam do sedaj še ni uspelo. Preživite čas karseda mirno in sproščeno. Potem pa pogumno in zavzeto nadaljujte svoje delo, prepričana sem, do uspešnega konca.

Lepe počitnice vam želim in vse dobro do snidenja.

Mag. Iva Pučnik Ozimič, ravnateljica

Slovenska Bistrica, 23. aprila 2020

Dostopnost