Select Page

V okviru izbirnega predmeta ITS UMETNOST smo dijaki drugega letnika gimnazije dobili priložnost preizkusiti se v vlogi igralcev za snemanje čisto pravega reklamnega spota.

Priložnost za to izjemno izkušnjo nam je omogočil nekdanji dijak naše šole Christian Fluher, ki je svoje prve korake v tej smeri začel prav tu, v Srednji šoli Slovenska Bistrica. Bil je aktivni član filmskega krožka in fotograf številnih šolskih prireditev. Po naročilu agencije, za katero dela, je na pobudo profesorice Maje Kodrič Crnjakovič in profesorja Vasje Eignerja nastopajoče za reklamo in prostor snemanja poiskal kar tu, na naši šoli.

V predavalnici se je nekaj dni pred novoletnimi počitnicami odvil kasting z oglaševalno agencijo CTRL iz Maribora. Glavna vloga je bila dodeljena Neji Prosenjak, dijakinji 2. b-oddelka. Vsi ostali dijaki ITS UMETNOST pa so v začetku januarja lahko nastopili v vlogi statistov. Izkušnja je prav vsem omogočila vpogled v proces nastajanja reklame. Učilnico 101 sta najprej napolnila s skrivnostno meglo, zaradi katere so posnetki še kakovostnejši. Čeprav bo reklamni spot dolg približno tri minute, ustvarjanje reklame (od začetne ideje do izvedbe in montaže) nikakor ni preprosto, kot si je marsikdo predstavljal.

Po snemanju sta si režiser oglasa Christian in sodelavec snemalec prijazno vzela čas še za naša vprašanja in nam razkrila nekaj trikov, s katerimi je pri posnetku mogoče doseči večjo perfekcijo. Na voljo sta bila za vsa naša vprašanja, ki so se dotaknila njunega dela, dela s kamero, tehnične opreme, študija, ki sta ga izbrala, načina dela v oglaševalski agenciji … Za vse to se jima zahvaljujemo in resnično upamo, da bomo v prihodnosti še imeli kakšno podobno priložnost. Ne boste verjeli: Christian je vseh 24 članov ITS UMETNOST že prijazno povabil na kasting, ki bo naslednji konec tedna v Mariboru.

Dijakinje in dijaki iz ekipe ITS UMETNOST

Dostopnost