Select Page

Čez potok skače, kjer je most je bil naslov nagradnega natečaja in je hkrati tudi naslov zbornika, v katerem so objavljena vsa prispela literarna dela. Avtorji so bili razvrščeni v šest kategorij.  Mladi avtorji, stari med 14 in 18 let, so se predstavili v dveh kategorijah, odrasli pa v štirih.

Število prispelih besedil je organizacijsko ekipo prijetno presenetilo, zbornik ima namreč kar 238 strani, sodelovalo je kar 95 posmeznikov.

Štiričlanska žirija je imela vse prej kot lahko delo. Zmagovalci pa so: Kaja Vidmar iz 3. b  z zgodbo Vse, kar vidim (v kategoriji mladih avtorjev zgodb za otroke in mladino), Ana Kumperger s pesmijo Ribarjenje (pesmi mladih avtorjev za otroke in mladino), Špela Svenšek s Pravljico za mravljice (zgodbe odraslih za otroke in mladino), ki je po mnenju žirije tudi najboljše med vsemi besedili. Dušica Kores s Sosedsko pomočjo in Janez Ülen z Žepno matematiko si delita prvo mesto v kategoriji zgodb odraslih avtorjev za odrasle, Noče Alenke Kokalj je najboljša pesem odraslih za otroke in mladino, Lana Prosenak iz 4. a pa je napisala najboljšo pesem za odrasle z naslovom Metamorfoza v nič.

Na natečaju je sodelovalo kar nekaj naših dijakinj in dijakov. Hvala vsem mentorjem, da ste dijake nagovorili, besedila pregledali in poslali v knjižnico.

V ponedeljek, 15. novembra, je bil uradni zaključek natečaja z dogodkom v dvorani Kina Slovenska Bistrica, kjer so razglasili zmagovalce in prebrali odlomke zmagovalnih besedil, obiskovalce pa je nasmejal vedno sveži Tone Partljič z zgodbo o svojih literarnih začetkih.

Organizatorji so bili s prvim natečajem izjemno zadovoljni, zato lahko kmalu pričakujemo naslednjega. Zbornik z vsemi besedili si lahko izposodite tudi v naši šolski knjižnici.

Prijetno branje vam želim.

Alenka Ajd Bratkovič

 

Dostopnost