Select Page

Mladi v akciji

Na Srednji šoli Slovenska Bistrica smo dobili mednarodni projekt K1 – Mladinske izmenjave. Naši partnerji so dijaki srednje šole Colegiul Tehnic de Transporturi Auto  iz Romunije in dijaki Hemijsko-prehrambene tehnoloske skole iz Srbije. Tema našega skupnega projekta je Mladi, recimo DA zdravju! Cilj naše izmenjave bo ozavestiti mlade o pomenu zdravega življenjskega sloga, zlasti o redni telesni aktivnosti, zdravi prehrani, skrbi za zdravje, ki je ena od osnovnih potreb in za večino ljudi najvišja vrednota v življenju. V projektu bomo izvedli tri izmenjave; in sicer:

Prva izmenjava bo potekala v mesecu aprilu, kjer se bomo srečali in ustvarjali v Romuniji. Pogledali bomo romunske šolske jedilnike in razpravljali o zdravem in nezdravem jedilniku.

Druga izmenjava bo potekala v mesecu septembru v Srbiji, kjer bodo dijaki  pripravljali jedilnik, ki je obogaten z vitamini in minerali.

Tretja izmenjava bo potekala v mesecu decembru. V Sloveniji, natančneje na Srednji šoli Slovenski Bistrica, pa se bodo dijaki osredotočili na gibanje kot eden izmed dejavnikov, s katerim je pogojeno zdravo življenje mladih. Pri nas se bo konec leta 2019 projekt izmenjave tudi zaključil. V zaključnem delu bodo dijaki pripravili brošure o zdravi prehrani v treh jezikih.

To je le nekaj začetnih utrinkov novega projekta Erazmus+ K1.

Simona Luetić, koordinatorica projekta Erazmus+ K1, Mladinske izmenjave

Druga mladinska izmenjava Erasmus+ K1 – Srbija

Bliža se naša druga izmenjava v okviru E+. Od 23. 9. 2019 do 27. 9. 2019 se bomo z našimi partnerji Hemijsko-prehrambeno tehnološko školo iz Beograda in Colegiul Tehnic de Transporturi Auto iz Romunije srečali v Srbiji.

Dijaki  bodo razpravljali o zdravem načinu življenja in zdravi prehrani, saj je tema projekta Young people, let’s say “YES!” to health.

Mentorici Simona Luetić in Tanja Dabanović

Mladi, recimo  da zdravju!

Mladi, recimo da zdravju!

Obujamo spomine naše prve mladinske izmenjave v mestu Baia Sprie v Romuniji in se hkrati veselimo našega drugega srečanja s partnerji od  23. 9. do  27. 9. 2019 v Beogradu v Srbiji.

Simona Luetić, koordinatorica projekta E+