Select Page

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izvedli tekmovanje s področja ekologije, ki se imenuje Ekokviz.

Tekmovanje bo potekalo 11. decembra 2020. Namenjeno je vsem srednješolkam in srednješolcem ne glede na izobraževalni program.

Več informacij o tekmovanju in gradivo najdete na https://ekosola.si/razpis-ekokviz-ss-2020-2021/.

 

Letošnji vsebini sta ENERGIJA in OGLJIČNI ODTIS.

Na tekmovanje se pripravljate tako, da predelate oz. preberete gradivo, ki je v priponki na spletni strani na zgornjem naslovu. Na tekmovanje se je treba prijaviti pri profesorju Marku Žigartu ali profesorici Violeti Vivod. Željo po tekmovanju lahko tudi sporočite svojim profesoricam oz. profesorjem, ki bodo informacijo o prijavi posredovali naprej. Vljudno vabljeni!

Vsi sodelujoči prejmejo priznanja, najboljši trije posameznega nivoja izobraževanja pa prejmejo praktične nagrade.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno-tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki bodo pisali test v treh kategorijah, na katerem bo skupaj trideset vprašanj iz izbranih vsebin. Trije prvouvrščeni dijaki na vsakem nivoju izobraževanja se bodo uvrstili na državno tekmovanje v ekoznanju, ki bo potekalo 30. januarja 2021 na izbrani šoli. Na državnem tekmovanju bodo dijaki pisali test, vsaka kategorija zase.

Violeta Vivod in Marko Žigart

Dostopnost