Select Page

 

Izvaja: Nik Škrlec

Produkcija: Kulturno umetniško društvo Dveh

Trajanje: 90 minut

Termin: 17. 12. ob 11.15 za 3. in 4. letnike ter 18. 12. ob 11.15 za 1. in 2. letnike

 

Spoštovani dijaki!

V času, ko se soočamo z ukrepi zajezitve epidemije, upamo, da bomo z nekoliko drugačnim druženjem, ki ga pripravljamo za vas, malo razbili vaš enoličen vsakdan. Za vas smo pripravili zanimivo vsebino, ki jo podrobneje predstavljamo spodaj. Druženje bo potekalo v dveh delih po 45 minut. 

 

Vaš sogovornik bo Nik Škrlec, ki ga verjetno povečini poznate. Poleg tega, da je večkrat nagrajeni dramski igralec, je tudi voditelj kultnega kviza Male sive celice, slovenski rekorder v recitiranju decimalk števila π in po novem razveljavljeni Guinnessov rekorder v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

 

 

Motivacija: v času epidemije in nasploh

Motivacija oz. njeno pomanjkanje je nekaj, s čimer se na trenutke soočamo prav vsi. Zadnje mesece verjetno še toliko pogosteje. Z nekaj samodiscipline in vizualizacijo cilja pa bo ta lažje dosegljiv.

Nik vam bo na podlagi lastnih izkušenj predstavil nekaj orodij oz. procesov, kako se motivirati. Kako negovati potrpežljivost in kako se pobrati, ko se ti zatakne. Večina izzivov, ki si jih zadaja zadnja leta, je težko uresničljivih. Zahtevajo veliko truda in priprav, pri tem pa ne zagotavljajo končnega uspeha.

Eden od teh izzivov je zapomnjevanje decimalk števila pi. Po tem, ko jih je pred leti odrecitiral 3141 in o tem tudi naredil uspešno predstavo Naj gre vse v pi ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk, je bil predlani, ko je bil njegov rekord porušen, postavljen pred nov izziv. In, koliko decimalk lahko pove danes?

Drugi izziv združuje njegova dva hobija – potapljanje na dah in sestavljanje rubikove kocke. Zaupal vam bo, koliko časa se je pripravljal na podiranje rekorda, kolikokrat je poizkušal in kako se je počutil, ko so ga po mesecih čakanja priznanja rekorda – razveljavili.

Gotovo pa ne veste, da se je v vaših letih preizkušal v marsičem, kar je vplivalo na njegovo (opravičeno) odsotnost pri pouku. Tako se je v zadnjem letniku, kot se boste prej ali slej vsi vi, znašel pred maturo. Priprave in učenja pa se je lotil zelo usmerjeno in malo drugače.

Samo za vas bo razmislil, kako bi verjetno ob upoštevanju vseh trenutnih ukrepov sam preživljal srednješolska leta, kako bi se ‘držal pokonci’ in kako bi nanj vplivalo šolanje in učenje na daljavo. Kako se razmišljanje ‘out of the box’ obnese v vsaki situaciji in kako se edino s kreativnostjo, ustvarjanjem ter negovanjem svojih talentov in potencialov lahko boriš proti vsaki situaciji.

 

 

 

Delavnica mnemnotehnik

Drugi del druženja bo zelo uporabna in zabavna multimedijska delavnica mnemnotehnik na primerih zapomnjevanja dejstev o življenju in ustvarjanju Franceta Prešerna. V njej se boste naučili nekaj novega o našem največjem pesniku, zraven pa osvojili še tehniko pomnjenja, ki vam bo lahko prišla zelo prav tako pri učenju.

 

 

Tehnična navodila

Kulturni dan bo potekal preko spletnega javljanja v živo, na YouTube kanalu v živo (YouTube live) kot zaprti dogodek. Prednost tega načina je, da boste dogajanje lahko komentirali v klepetalnici in na ta način sodelovali z vprašanji in predlogi.

Dostop bo omogočen samo vam preko povezave:

  1. 12. ob 11.15 za 3. in 4. letnike: drustvodveh.com/sssb-1712
  2. 12. ob 11.15 za 1. in 2. letnike: drustvodveh.com/sssb-1812

Na dan dogodka na tej strani kliknete gumb ‘v živo’, ki vas bo odpeljal na posnetek.

 

Mija Špiler, organizatorka dogodka

Dostopnost